Víte, že Charita Třinec může zprostředkovat také PRÁVNÍ PORADENSTVÍ ?
2. února 2021 Články

Víte, že Charita Třinec může zprostředkovat také PRÁVNÍ PORADENSTVÍ ?

„Potřebujete kvalifikovanou pomoc právníka a z finančních důvodů si nemůžete dovolit navštívit advokáta nebo notáře? V tom případě je tato služba určena právě Vám.“

Mohou se na nás obracet lidé s nejrůznějšími problémy ať už rodinnými, majetkovými nebo dluhy... 

Pravidla fungování právní poradny:

  1. Pro zprostředkování služby navštíví klient Charitu Třinec, kde se domluví na termínu návštěvy právní poradny - tel. číslo 558993587, e-mail: monika.byrtusova@trinec.charita.cz).
  2. Zaměstnanec Charity Třinec (v půjčovně kompenzačních pomůcek) objedná klienta do Právní poradny - klient navštíví Charitu osobně, vyplní a podepíše žádost o poradenství a dostane termín, kdy má poradnu navštívit.
  3. S vyplněnou stvrzenkou navštíví klient v určený den a hodinu Právní poradnu. Pokud se nemůže dostavit ve stanovený čas/den, dopředu schůzku telefonicky zruší na Charitě Třinec (tel. 558 993 587) nebo si nechá přerezervovat datum.

Zájemce objednáme do právní poradny, kterou poskytuje Advokátní kancelář Czudek, Sikora a partneři, s.r.o. (sídlo kanceláře náměstí Míru 551, 739 61 Třinec).

Poradenství je poskytováno:

  • všem lidem bez ohledu na rasu, národnost, vyznání, pohlaví, politickou příslušnost, věk, sociální postavení a vzdělání,
  • anonymně,
  • bezplatně první návštěva poradny,
  • z občanského, rodinného, pracovního, správního, trestního, mezinárodního práva či dalších právních odvětví,
  • v případě potřeby jiné odborné pomoci je klient nasměrován na příslušnou instituci