Humanitární aktivity

Potravinová a materiální pomoc

„Potravinová a materiální pomoc je určena lidem v nouzi, seniorům, osobám s tělesným postižením a jiným zdravotním postižením, rodinám s dětmi, lidem bez přístřeší.“

Osoby potřebující pomoc zdarma obdrží balíčky s trvanlivými potravinami pro sebe či svoji rodinu (obsahující konzervy, těstoviny, sušené mléko, olej), s hygienickými potřebami a potřebami souvisejícími s péčí o děti (mýdlo, šampón, prášek na praní, pleny, vlhčené ubrousky, holicí strojek).

Balíčky jsou k vyzvednutí v Charitním bazárku na Kamionce, ulice Přátelství 1009 (bývalá pošta), v 1. poschodí.

Doporučujeme se nejprve domluvit telefonicky, zda je pomoc naskladněna, dodávky probíhají nepravidelně.

Kontaktní adresa:

• Charita Třinec, ulice Přátelství 1009, 739 61 Třinec
  • kontaktní osoba: Kristina Cieslarová
  • telefon: 731 693 660, 724 257 219 ·
  • e-mail: 8hAs1Z28fkGE9~l7VX~D87d_Y5prRb~lW5pJ

Jedná se o program MPSV, který je financovaný z Fondu evropské pomoci nejchudším osobám.

Kola pro Afriku

Díky projektu Kola pro Afriku mají odložené české bicykly dvě duše – když u nás doslouží, najdou ještě uplatnění u Gambijských školáků, kterým tak podstatně zkracují cestu ke vzdělání."

Charita Třinec spolupracuje s organizací Kola pro Afriku o.p.s., a je jedním ze sběrných míst, kam mohou lidé odevzdávat a vozit kola, která již nepotřebují. Akce probíhá jednou ročně, na jaře 2020 jsme vybrali a odvezli do Ostravy Koblova přes 200 kol, v roce 2019 to bylo 195 kol, v roce 2018 celkem 117 kol. Další sběr kol bude avizovaný na webových stránkách Charity Třinec i na Facebooku a letáčcích.

V případě zájmu nás kontaktujte:

human