Články

Povídání v březnu
3. března 2024 Články

Povídání v březnu

Na březnové povídání jsme si vybrali osobní asistentku Lucii Kratinovou (LK) a sociální pracovnici Nikol Adamcovou (NA). 

Ohlédnutí za koledou
30. ledna 2024 Články

Ohlédnutí za koledou

Letošní Tříkrálovou sbírku zakončilo setkání koordinátorů a vedoucích kolednických skupin v sídle Charity Třinec na Lánské (Kanada). Je pro nás velmi důležité poskytnutí zpětné vazby a postřehů kolegů z terénu, abychom se mohli lépe připravit na příští, jubilejní 25 rok.

lednové rozhovory
15. ledna 2024 Články

lednové rozhovory

Letošní rok jsme začali povídáním s osobní asistentkou Monikou Motykovou (MM) a Petrem Bojkem (PB) z Přepravy seniorů.

Když nepřijdou koledníci...
9. ledna 2024 Články

Když nepřijdou koledníci...

V rámci Tříkrálové sbírky chodí koledovat a žehnat rodinám/domovům naše skupinky v různých oblastech Třince, Vendryně, Bystřice, Nýdku, Stříteže, Smilovic. Jsou však oblasti, místa, kam se naši koledníci nedostanou. Není to proto, že by nechtěli, ale proto, že se dlouhodobě potýkáme s problémem nedostatku kolednických skupin.

Průvod se povedl
7. ledna 2024 Články

Průvod se povedl

3necký KRÁLOVskÝ PRŮVOD máme úspěšně za sebou :-) i přes menší nepřízeň počasí přišlo hodně lidí, kteří se na dnešní den stali králi a královnami a nás to opravdu potěšilo a pohladilo na duši.

I letos nadělovala Ježíškova vnoučata
27. prosince 2023 Články

I letos nadělovala Ježíškova vnoučata

I my v Charitě Třinec jsme se letos zapojili do Ježíškových vnoučat, abychom pomohli některým seniorům splnit jim jejich vánoční přání. Napříč Charitní asistenční službou zjišťovali naši pracovníci, zda má někdo přání, které mu nemá kdo splnit… a pár takových se našlo :-)

Nové aktivizační pomůcky
21. prosince 2023 Články

Nové aktivizační pomůcky

Důležitou událostí tohoto roku byl nákup pomůcek pro klienty naší služby, které jsou skvělé k aktivizaci a dopomáhají seniorovi k podpoře mobility a aktivizaci. Jedná se většinou o pomůcky nevšední, které jsou pro klienta zajímavé, a proto je rád používá… a když ho pomůcka omrzí, dostane jinou. Pořízeny byly například pedálové pomůcky, masážní přístroje, nožní maséry, balanční ježci, masážní ježci, akupresurní podložky, pletací mlýnky, hmatové podložky… 

Doma je doma 2023 
14. prosince 2023 Články

Doma je doma 2023 

V rámci dvou realizovaných projektů, které byly v roce 2023 podpořeny prostřednictvím Nadace EP Corporate Group (výzva Doma je doma), bylo nakoupeno 45 nových kompenzačních pomůcek do naší půjčovny. Díky kompenzačním pomůckám, které byly pořízeny z nadačního příspěvku, mohou senioři žít v domácím prostředí bez větších obav. Zvládají tak lépe sebeobsluhu, pomůcky jim dopomáhají v běžném životě, nemusí ve většině případech opouštět svůj domov do pobytové sociální služby.

Vánoce a tradice i letos
12. prosince 2023 Články

Vánoce a tradice i letos

Dnes, 12. 12. 2023, jsme se potkali v Charitním bazárku na Kamionce s poslední skupinou žáků 1. a 2. tříd základních škol v Třinci, pro které jsme realizovali projekt s názvem Vánoce a tradice s Charitou Třinec. Celkem proběhlo pět setkání, které byly finančně podpořeny dotací Statutárního města Třinec. 

Není pomoc jako pomoc
1. prosince 2023 Články

Není pomoc jako pomoc

Pomoc je pojem, který je u nás v Charitě často skloňován. Konec konců jsme přece tzv. pomáhající profese. Ale ono to s tou pomocí není zas až tak jednoduché.