DOBRO – HODINA pomáhá v rodinách
5. května 2021 Články

DOBRO – HODINA pomáhá v rodinách

Díky dárcům, kteří zakoupili hodiny osobní asistence, může nyní DOBRO – HODINA začít pomáhat přímo v rodinách.

Aktuálně budou zakoupené hodiny nejvíce využity u klientů, jež potřebují pomoc s hygienou, konkrétně s koupáním.

Jedná se o takové klienty, kteří se již nemohou sami pohybovat, a proto se koupání provádí přímo na lůžku pomocí speciální nafukovací vany.

IMG_20210423_075018

Koupání je velmi náročné a je potřeba přítomnost dvou osobních asistentek proto, aby vše proběhlo co nejrychleji, klientovi nebyla zima, vana se rychle nafoukla a naplnila vodu a zvládla se manipulace s klientem na lůžku. Po skončení hygieny pak jedna asistentka vyprázdní vanu a uklidí vše potřebné. A druhá asistentka mezitím může klienta osušit, poté namasírovat a aplikovat potřebné masti a krémy. Během koupání se také většinou převléká postel i oblečení klienta. Pro dvě asistentky je tady práce více než dost.

Díky DOBRO – HODINĚ teď můžeme uhradit přítomnost jedné asistentky, tak aby si klient nemusel hradit obě a nezatížilo to příliš rozpočet rodiny. Tato úleva také umožní klientům objednat si během týdne více koupání

• Pokud jste o projektu ještě neslyšeli, všechny podrobnosti najdete zde.