KOLA PRO AFRIKU
27. dubna 2022 Články

KOLA PRO AFRIKU

Opět po roce přicházíme s dobročinnou akcí „Kola pro Afriku“, která je mezi lidmi velmi oblíbená           a každoročně se těší Vašemu velkému zájmu. Tak se opět znovu a rádi ptáme, MÁTE DOMA NEPOTŘEBNÉ KOLO, které byste rádi věnovali školákům z africké Gambie a značně jim tak usnadnili cestu do škol? Darováním kola, které už nevyužijete, pomůžete této dobré věci. Sběr kol bude probíhat v areálu STARS Třinec a to ve dnech od 9. - 20. května 2022, každé pondělí až pátek v čase od 9.00 do 12.00 hodin.

Projekt Kola pro Afriku, jehož se Charita Třinec ráda účastní již poněkolikáté, má za primární cíl pomáhat dětem v Africe na jejich cestě za vzděláním.

Cesta každého darovaného kola, která se nashromáždí během 2-týdenního sběru, pak pokračuje díky našemu skvělému partnerovi, firmě SMOLO CZ, s.r.o. Bez jejich iniciativy a chuti pomoci bychom nemohli naplnit kontejnery a vyslat je na dalekou cestu přes Ostravu, kde se kola třídí, provedou se nutné opravy a následně pokračují ve svém putování až za moře do africké Gambie.

Zde Vámi darovaná kola slouží dětem jako dopravní prostředek, díky kterému se mnohem rychleji a snáze dostanou do škol za vzděláním. Projekt kola pro Afriku školí mladé lidi na místě a tak část z těchto, do Gambie dopravených kol a náhradních cyklo dílů, bude sloužit jako pracovní prostředek mladým Gambijcům, kteří se naučí kola opravovat a stanou se pro ně možností obživy a dopomohou jim k soběstačnosti a také se lépe postarat o své rodiny a komunitu v níž žijí.

Už v tuto chvíli chceme srdečně poděkovat všem dárcům a podporovatelům této skvělé iniciativy!

Kola pro Afriku - CZ-1