Oxygenerátory a postele, to jsou v této době dvě nejskloňovanější slova v naší půjčovně kompenzačníc
11. prosince 2020 Články

Oxygenerátory a postele, to jsou v této době dvě nejskloňovanější slova v naší půjčovně kompenzačníc

V této době výrazně přibylo klientů, kteří jsou propuštěni domů z nemocnice, ale pouze pod podmínkou, že si rodina dokáže sehnat kyslíkový přístroj - oxygenerátor. Právě ty půjčujeme v naší půjčovně nejčastěji. 

Protože rok 2020 je rokem covidovým, rozhodli jsme se, že našim hlavním cílem je zajistit jich pro klienty půjčovny kompenzačních pomůcek dostatek. V tomto roce jsme pořídili rovných devět nových oxygenátorů, všechny byly financovány ze sponzorských darů (Moravia Steel a.s., TŽ a.s., Distribuce tepla Třinec a.s., hudební skupina Doga a další soukromí dárci) a dotací obcí (obec Ropice, Horní Tošanovice, Návsí). Všem moc děkujeme.

A i přesto, že jsme letos jejich počet výrazně zvýšili, jsou všechny stále v oběhu.

IMG-20201204-WA0001

Druhý nejčastější dotaz je u nás na polohovací postele. I tahle velmi potřebná a v mnoha případech nezbytná pomůcka, se v naší půjčovně nikdy dlouho neohřeje a už putuje do další domácnosti. Jsme moc rádi, že můžeme být pečujícím rodinám nápomocni.

IMG-20201207-WA0008

Pro pečující je také stále v provozu naše poradna. V poradně poskytujeme zdarma poradenské služby pro seniory, osoby se zdravotním postižením či osoby, které o ně pečují. Jestliže se doma staráte o svého blízkého a potřebujete poradit či pomoci domluvte si u nás schůzku a nebo individuální konzultace v domácím prostředí.

  • Otevřeno má poradna: každou středu: 9.00 – 11.00 hodin
  • telefon: 731 693 660
  • e-mail: magdalena.knezikova@trinec.charita.cz

A pokud byste rádi naší poradně, nebo půjčovně kompenzačních pomůcek pomohli - třeba zakoupit další kyslíkové přístroje, můžete nás podpořit na:

Darujme.cz / Charita Třinec.