Rada charity se mění.
7. července 2021 Články

Rada charity se mění.

Dnes jsme si povídali s odcházející členkou rady Charity paní Libuškou Pavlíkovou, o tom, jaké bylo její působení a jak tuto práci vnímala.

libuše pavlíková

Byla jsem v radě charity úplně od začátku. Hned když Charita začala práci tady v Třinci, tak mě paní Bezecná oslovila, jestli bych se nestala členkou rady tak jsem souhlasila. Vnímám, že na úvod a na takový ten rozjezd Charity, bylo důležité mít i nějaké informace z mé práce, což je poradna pro vztahy a rodinu. A tak věřím že jsem byla paní ředitelce přínosem.

Práce pro radu charity spočívá v tom, že Charita potřebuje rozvíjet nějaké projekty a celkově svou činnost. Proto je třeba mít někoho, na koho se může obrátit a zkonzultovat, jestli je ten nový nápad správný, jestli je tento směr myšlení dobrý, jestli tomu věnovat čas a energii anebo to zavrhnout. Právě proto jsme tu byli my jako členové rady, schvalovaly se návrhy paní ředitelky, byla to taková podpora jak pro ni, ale vlastně i pro nás samotné. Když může člověk někomu pomoct, tak vlastně z toho má pak radost i on sám.

Dávali jsem také nějaké návrhy a tipy, jak zviditelnit práci Charity a snažili jsme se být všelijak nápomocní. Taky jsme vypomáhali při akcích třeba tříkrálovém koledování a podobně.

No ale teď jsem se rozhodla dát pomyslnou vlajku těm mladším. Je třeba Charitu posouvat dál, my se snažíme to udržet, ale nedá se to, přeci jen stárneme a já jsem se tak trochu rozhodla že musí přeci jen ubrat. A věřím, že noví členové mohou zase přinést čerstvé nápady a Charitu posunout dál.“

Srdečně děkujeme paní Pavlíkové za dlouholetou podporu a všechnu pomoc, kterou nám prostřednictvím rady poskytla. A jsme moc rádi, že s námi dál spolupracuje jako dobrovolnice a také jako vedoucí

Poradny Pro vztahy a rodinu, kterou najdete v prostorách našeho bazárku na Kamionce.

Kontakt: