Tříkrálová sbírka se blíží
26. listopadu 2022 Články

Tříkrálová sbírka se blíží

Rok se sešel s rokem a na dveře nám pomalu klepou nejen Vánoce, ale i jejich prodloužená ruka – Tříkrálová sbírka. Po letech, kdy byla i tato největší sbírková akce v České republice tak trochu ve stínu nejrůznějších protiepidemických opatření, se naplno koledníci vrací do naši ulic a ke dveřím našich domovů.

„Oslovujeme vedoucí kolednických skupinek z minulých let, připravujeme pokladničky, cukříky, tašky pro koledníky, tak aby vše proběhlo v pořádku.“ líčí koordinátorka sbírky v Charitě Třinec Kateřina Rusnoková. Opět zůstane více možností jak se do sbírky zapojit. „Mimo klasickou koledu využijeme také statické pokladničky v Třinci a obcích, kde koledujeme. Bude možnost využít platební bránu na webu Tříkrálové sbírky, stejně jako možnost bezhotovostního zaslání příspěvku přímo pro Charitu Třinec.“ popisuje koordinátorka.

Koleda se sice nezmění, ale některé záležitosti okolo sbírky ano. „V tomto ročníku sbírky se v Třinci neuskuteční Tříkrálový průvod. Necháme si jej až napřesrok, protože jej chceme pojmout jako trochu větší celorodinnou akci s vyžitím jak pro děti, tak dospělé, a to bychom již nestihli dostatečně připravit.“ sděluje ředitel Charity Třinec Martin Hořínek a dodává: „Změní se také poděkování pro koledníky. Mimo drobný dárek a něco na zub, co budou mít na cestu připraveno v taškách, pro ně chystáme odměnu tentokráte na léto.“

Již nyní děkujeme všem, kdo se do koledy a zajištění sbírky připojí a stále hledáme nové koledníky.