Za podpory MS kraje a firmy Enviform, a.s. jezdí za klienty terénní asistenční služby nové auto
19. dubna 2021 Články

Za podpory MS kraje a firmy Enviform, a.s. jezdí za klienty terénní asistenční služby nové auto

Díky dotačnímu programu Moravskoslezského kraje pro sociální oblast pro rok 2020 a daru třinecké firmy Enviform, a.s. jsme převzali do naší třinecké charity do užívání nové auto Škoda Fabia. Jezdit s ním budou zaměstnanci Osobní asistence, kteří denně vyrážejí do domácností za našimi klienty – seniory nebo zdravotně postiženými.

Aktuálně provozuje třinecká Charita sedm vozidel v rámci sociální služby osobní asistence. Charitní zaměstnanci vyrážejí do terénu pečovat o klienty nejen v rámci města Třince, ale zajišťují tuto službu v okolních obcích a městech, k tomu je nutné mít dostatek vozidel. „Náš vozový park je stále velmi skromný, nemáme prostředky na obměnu vozidel a přitom potřebujeme celkově větší počet aut. Řidičský průkaz je dnes již podmínkou k práci v terénu v naší sociální službě a nedostatek vozidel pro zaměstnance řešíme tzv. sdílením vozidel, zaměstnanci se o vozidla dělí, střídají se podle naplánovaných směn a vypomáhají si navzájem, převážejí se ke klientům nebo se naopak svážejí z místa vykonané služby od klienta,“ svěřuje Monika Byrtusová, ředitelka Charity Třinec.

logomskrajlogo enviform

 

S pořízením vozidel pomáhají Charitě hlavně dárci, ať již firemní nebo individuální a možnost využít dotačních příležitostí. „Jsem moc ráda, že se podařilo získat nové vozidlo pro naši službu. Díky dotaci Moravskoslezského kraje a daru firmy ENVIFORM budeme za klienty jezdit spolehlivým a bezpečným vozidlem, všem našim dárcům patří velké díky,“ uvádí Monika Byrtusová.

sa[182]